Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΑΣΤΟ...

Συζητώντας περί ευτυχίας, μία συμμαθήτριά μας ανέφερε: "Ευτυχία είναι το όνειρο και το άπιαστο". Και τότε τέθηκε το ερώτημα: "Μα το ίδιο πράγμα δεν είναι το όνειρο και το άπιαστο; Το όνειρο δηλαδή δεν είναι πάντα άπιαστο;". Μετά από διαλογική συζήτηση καταλήξαμε στο παρακάτω απόσπασμα από το διήγημα του Παπαδιαμάντη "Όνειρο στο κύμα":

Επί πόσον ακόμη θα το ενθυμούμαι εκείνο το αβρόν, το απαλόν σώμα της αγνής κόρης, το οποίον ησθάνθην ποτέ επάνω μου επ' ολίγα λεπτά της άλλως ανωφελούς ζωής μου! Ήτο όνειρον, πλάνη, γοητεία. Και οπόσον διέφερεν από όλας τας ιδιοτελείς περιπτύξεις, από όλας τας λυκοφιλίας και τους κυνέρωτας του κόσμου η εκλεκτή, η αιθέριος εκείνη επαφή! Δεν ήτο βάρος εκείνο, το φορτίον το ευάγκαλον, αλλ' ήτο ανακούφισις και αναψυχή. Ποτέ δεν ησθάνθην τον εαυτόν μου ελαφρότερον ή εφ' όσον εβάσταζον το βάρος εκείνο... Ήμην ο άνθρωπος, όστις κατώρθωσε να συλλάβη με τας χείρας του προς στιγμήν εν όνειρον, το ίδιον όνειρον του...


Με τον ερχομό λοιπόν του νέου έτους ευχόμαστε στον καθένα από σας να "αγγίξετε έστω και για μια στιγμή το όνεριρό σας....."

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου